PÁLYÁINK

Kanizsa Teniszcentrum 2022. március 31-én bezár.

Annak érdekében, hogy a változás a Kanizsa Teniszcentrum látogatói számára semmiféle anyagi kárt ne jelentsen, a tulajdonos vállalja, hogy a vásárlástól számított 3 hónapon belül megtéríti a még le nem járt teniszbérletek fel nem használt egységeit a bérlettel rendelkező vendégek számára, amennyiben azt nem tudják március végéig felhasználni.

A Teniszcentrum zárásából adódó bármilyen kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük!

A Kanizsa Teniszcentrum területe 1.122,25 m2, mindkét pályája a tenisz szigorúan meghatározott méretei alapján készült, a belmagasság 7,6 m.
A teljes pálya hossza 23,77 méter egy-egy térfél 11,89 méter hosszú. A pálya szélessége 10, 97 méter.

a pályák BORÍtása

Maga a pálya 3 önálló rétegben felhordott Latex-ite Acryl Color márkanevű, amerikai gyártású vastag festésből áll és erre jött még a szintén 3 réteg hasonló anyagú vonal festés. Az alkalmazott anyagok környezetbarát vizes oldószeres műgyanta kötésűek.

A pálya építéséről bővebb információk itt érhetőek el.

Pályaadatok

Szélesség: 10,97 méter
Teljes hosszúság:: 23,77 méter
Belmagasság: 7,6 méter

a pálya főbb vonalai a következők:

  • A téglalap alakú pálya két rövidebb oldala az alapvonal. Az alapvonalak közepén található, azokra merőleges, 10 centiméter hosszú, 5 centiméter széles vonalka a középjel. A teniszezők az alapvonal mögül szerválnak. Ha a játékos jobb oldalról szervál, akkor a középjeltől jobbra és – attól függően, hogy egyéni teniszt játszik vagy párosozik – a pálya széle közé eső területen áll a szervához.
  • Az alapvonalakkal párhuzamosan helyezkedik el a pálya közepén a háló
  • A pálya széleit az oldalvonalak jelzik: van egyes és páros oldalvonal
  • A hálótól mindkét irányra 7 yard (6,4 méter) távolságban két-két párhuzamos vonal található: az adogatóvonalak, mindennapi használatban a T-vonalak. A T-vonal, a háló és az egyes oldalvonalak által behatárolt terület az adogatóudvar: itt kell lepattannia a szervának
  • A pálya közepén található, oldalvonalakkal párhuzamos, T-vonalakig tartó vonal a középvonal, hivatalos nevén a közép-adogatóvonal: ez osztja föl az adogatóudvarokat két-két részre. Az adogató a vele átellenes oldalon található adogatóudvarba szervál.